Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen

Artikelen

Artikelen over theatermaken, interviews en andere achtergrondstukken kunnen hier gepost worden. Zelf een artikel toevoegen kan ook. Meld je aan en ga naar 'Mijn profiel'. Nieuwe artikelen worden pas live gezet als ze door een regiobeheerder zijn beoordeeld.

TNR Theatergids 2015-2016

TNR Theatergids 2015-2016

Met veel trots presenteren wij onze jaarlijkse theatergids.  

Hierin vinden jullie alle activiteiten en leden verzameld, inclusief een aantal leuke artikelen over het amateurtheater.

De gids is op te halen op ons kantoor of in Theater 't Kapelletje maar kan ook online bekeken worden door te klikken op de volgende link:

http://bit.ly/1M487pX

 

 

Lees meer 20 oktober 2015 door TheaterNetwerk Rotterdam (0 reacties)

TNR werkt aan nieuwe Theatergids

TNR heeft dit jaar besloten om het blad Applaus te vervangen voor een nieuwe theatergids. De gids krijgt een almanakachtige karakter  en geeft informatie over TNR, de TNR-leden, 't Kapelletje en de festivals van TNR. De TNR Theatergids zal in fysieke en digitale vorm verschijnen. Het doel van deze nieuwe gids is om amateurtheater en de voorstellingen van onze leden bekend te geven. Het streven is om eind september de TNR Theatergids te publiceren. 

Lees meer 03 juni 2014 door TheaterNetwerk Rotterdam (0 reacties)
Rotterdamse toneelgroep KRT wint Oscar

Rotterdamse toneelgroep KRT wint Oscar

Speelster Mariet Feenstra van het Klein Rotterdams Toneel (KRT) heeft de Man bijt hond Oscar voor beste actrice gewonnen. Zij kreeg de meeste stemmen van de kijkers voor haar vertolking van Rose in een filmfragment uit de legendarische kassakraker Titanic. Het tv-programma Man Bijt Hond, dat in haar jubileumjaar een speciaal eerbetoon aan de Oscarverkiezing brengt, selecteerde vanuit het hele land vijf amateurgroepen. Zij kregen de  opdracht om één minuut uit een legendarische film zo goed mogelijk na te spelen. De kijkers mochten uiteindelijk via hun stem bepalen welke vereniging er met de felbegeerde Oscars naar huis gingen.

Het Klein Rotterdams Toneel scoorde hoge ogen met de scène uit Titanic waarin Rose, bibberend in het ijskoude water afscheid neemt van Jack. De spelers van het gezelschap kozen onder regie van Mirjam Veldhuijzen van Zanten niet voor het ruime sop, maar voor een theatrale aanpak in theater ’t Kapelletje in de stad. Uiteindelijk ging de Friese vereniging Nim it sa it is aan de haal met de Oscar voor beste filmfragment uit Moulin Rouge.

Lees meer 14 maart 2014 door TheaterNetwerk Rotterdam (0 reacties)
Begraafplaats als achtergrond decor voor locatievoorstelling ‘Komen en gaan’

Begraafplaats als achtergrond decor voor locatievoorstelling ‘Komen en gaan’

Van 5 t/m 21 september is ‘Komen en gaan’, een locatievoorstelling over afscheid, liefde en het leven’ te zien rondom de Algemene begraafplaats Crooswijk.

In de voorstelling worden verhalen over afscheid afgewisseld met het vervolg van een liefdesrelatie. Kunnen ze het geluk samen vinden of moeten ook zij afscheid nemen van elkaar? Studenten van verschillende Rotterdamse muziekopleidingen (Codarts en de Zadkine Popacademie) verzorgen live akoestische muziek. De voorstelling laat zien dat wanneer je afscheid een plek geeft, je verder kunt. Zo schept het weer ruimte voor een nieuw begin…


Afscheid van een geliefde wijkAls bezoeker maakt u een wandeling rondom de Algemene begraafplaats Crooswijk. Hier komt u op diverse plekken de personages en muzikanten tegen. In Nieuw-Crooswijk, de buurt rond de begraafplaats, is het nemen van afscheid door de grootschalige vernieuwing voelbaar. Zandvlaktes waar oude straten eens waren, nieuwe huizen naast oudbouw. Dit gegeven maakt het een logische stap om de voorstelling juist hier te laten zien.

Bijzondere beleving
‘Komen en gaan’ is een bijzondere beleving op een unieke plek in Rotterdam waar theater en muziek samenkomen. De voorstelling is te zien van 5 t/m 21 september, op woensdag t/m zaterdag van 19.30 uur tot 21:30 uur. Entree: € 7,50. Met korting: € 5,00 (CKV/CJP/Rotterdampas/ en bewoners Kralingen/Crooswijk).
Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, bezoek de website: www.komenengaan.com. Of volg ons op: www.facebook.com/komenengaan.

Lees meer 30 augustus 2012 door Lydia Straver (0 reacties)
Bezig met laden...