Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Optreden, kijken en ontmoeten!

Doelstelling

Het doel van TheaterNetwerk Rotterdam is het versterken en blijvend ontwikkelen van het Rotterdamse amateurtheater.

  • Voor alle theaterliefhebbers in de amateurwereld organiseren we activiteiten en speelplekken.
  • Voor theaterminnend Rotterdam en de regio bieden we een uitgebreid en gratis netwerk.
  • Voor het amateurtheater bevorderen we organisatorische en inhoudelijke ondersteuning.
  • Voor talentontwikkeling zit je helemaal goed bij TheaterNetwerk Rotterdam.
  • We richten ons op kwaliteitsverbetering voor het amateurtheater, onder meer via coaching.
  • We geven gelegenheid tot het uitwisselen en beschikbaar stellen van informatie.
  • We vertegenwoordigen en behartigen de belangen van de leden bij lokale en regionale overheden.

Belangenbehartiging
TheaterNetwerk Rotterdam heeft een unieke plaats in de Rotterdamse Vrijetijdskunst. Het is de enige netwerkorganisatie voor amateurtheater in de stad: een vereniging van amateur theatermakers, die op onafhankelijke wijze de belangen van het amateurtheater behartigt.

Zo hebben wij onder andere gezorgd dat TheaterNetwerk Rotterdam de afgelopen 12 jaar was opgenomen in het Cultuurplan voor structurele gemeentelijke subsidie en heeft zij de stichting Theater ’t Kapelletje opgericht met als doel daar Het Huis voor Amateurtheater van te maken.

Netwerken
TheaterNetwerk Rotterdam is altijd op zoek naar productieve samenwerkingsverbanden met andere culturele instellingen om van daaruit projecten te initiëren en te ondersteunen. Want: ‘samen kunnen we meer’.
De belangrijkste partners zijn de SKVR-Theaterschool, het RCTh en de MBO Theaterschool. Samen organiseren wij jaarlijkse activiteiten onder de noemer TheaterWebRotterdam.

Verder leidt de nauwe samenwerking met de Rotterdamse professionele gezelschappen tot nieuwe initiatieven. Onze partners zijn: Theatergroep MAX (nu MAAStd), het Ro Theater, de consulenten Muziek, Dans, Beeldend, Nieuwe Media van de SKVR en de Cultuurscouts. En voorheen O.T. Theater en Theater Bedrijf Bonheur. Het vernieuwde ATFR, workshops met professionals, In Dialoog en 24 uurs/theaterproject zijn voorbeelden van recente samenwerkingsinitiatieven.

De samenwerking met de diverse podia in de stad, de wijktheaters en de professionele podia, o.a. de Rotterdamse Schouwburg en de Gouvernestraat, is belangrijk voor TNR. Zo spelen de drie meest markante voorstellingen van het ATFR, sinds 2013 in de Gouvernestraat, al een aantal jaren een reprise in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg. 

De nieuwe vereniging TNR blijft onveranderd het amateurtheater behartigen en staat voor: “Samen weten we meer, samen kunnen we meer. Samen staan we sterker en samen kunnen we dingen doen die we als individuele theatermakers niet kunnen.”

Bezig met laden...