Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Regisseursbank

Regisseursbank

Hieronder vindt je informatie over regisseurs uit Rotterdam en omgeving. Wil je hier zelf tussen staan mail ons dan de onderstaande informatie.

Hulp nodig? Ben je op zoek naar een regisseur en wil je graag aanvullend advies? Neem dan contact op met onze theaterconsulent, zij helpt je graag verder: Mirjam Veldhuijzen van Zanten - info@theaterconsulent-rotterdam.nl.

Aanmelden Regisseursbank

Stuur de volgende gegevens in:

Naam
Geboortejaar
Opleiding (optioneel)
E-mailadres
Telefoonnummer (optioneel)
Website/Facebookpagina (optioneel)
Werkervaring in max. 4 regels: denk aan je specialiteiten, genre, voorkeuren etc.

Email naar: Renee de Wilde, info@theaternetwerkrotterdam.nl, onder vermelding van ‘inschrijving Regisseursbank’.

Regisseursbank:

 • Saskia van den Bergh
  1985
  Theaterregie en Cultureel maatschappelijk vorming
  saskiabergh@hotmail.com
  0622404467 
  www.wonderlandtheater.nl / Facebookpagina: Saskia van den Berg / Wonderlandtheater
  Ik heb een voorliefde voor locatietheater en interactief theater. Mijn voorstellingen zijn energiek, dynamisch en betrekken het publiek. Ook schrijf ik bijna altijd mijn eigen scripts. Soms op voorhand en soms werk ik vanuit een montage proces. Tijdens het montage proces schrijf ik het script tijdens de repetitie periode, waardoor er veel ruimte is voor de spelers op de inhoud van de voorstelling en het script. Ik werk met alle leeftijden. Werkervaring: Ik heb 13 voorstellingen geregisseerd, ik ben daarnaast dramadocent en heb veel ervaring met productiewerk.
   
 • Rick Bouwens
  1973
  Rotterdams Centrum voor Theater (regieopleiding
  rick.rcth@gmail.com
  06-24651381
  Facebookpagina: Cieretheater
  Binnen mijn regie kijk ik altijd naar de mogelijkheden en (verborgen) kwaliteiten van de spelers en probeer ik juist datgene te prikkelen waardoor er interessant en uitdagend theater kan ontstaan. Binnen het werken op de vloer tracht ik via beweging en ruimtegebruik te komen tot tekstueel/ bewegingsspel. Mijn voorkeuren gaan dan ook uit naar bijna dansbare, beeldende voorstellingen en ik  werk graag via improvisatie en/ of tekstueel spel naar een voorstelling toe.
  Binnen het Cieretheater werk ik sinds 2006 met spelers met een (ex) psychiatrische achtergrond (soms samen met semi- professionele acteurs. Op dit moment werk en maak ik ook theater bij Theater Maatwerk/ RCTH.

   
 • Renske van den Broek
  1977
  Docent theater/ regisseur/ trainingsacteur
  Academie voor drama Eindhoven (diploma behaald in 1999)
  renzell@live.nl
  Facebook: Renzell van den Broek
   
 • Yareth Habermehl
  1990
  RCTH, Regisseur voor de Amateurkunst, HBO Docent Engels
  yareth.ha@gmail.com
  06-38483535
  Facebookpagina: Wonderlandtheater of www.wonderlandtheater.nl
  Mede-oprichter van Stichting Wonderland Theater. Voorkeur voor fysiek spel, maar niet bang voor teksten. Eigenwijs, vierde-wand-doorbrekend, naturel spel staat hoog in het vaandel. Regie met wisselende vormen, soms wel omschreven als 'film-achtig'. Altijd op zoek naar de humor in de situatie, als het een doel dient.
   
 • Dana Hilgers
  1975
  de Trap en de opleiding forumtheater bij Formaat
  daantjehil@gmail.com
  0652218328
  Facebookpagina: Schitter
  Ik werk als docent drama op een middelbare school, speel als acteur bij DNL theatercollectief en daarnaast regisseer ik amateurvoorstellingen.
  Ik werk het liefst met moderne stukken en vind het leuk om (gedeeltelijk) vanuit improvisatie te werken. Zo komen we echt met elkaar tot een voorstelling. Muziek en beeld spelen vaak een belangrijke rol in mijn stukken. In mijn laatste regie heb ik gewerkt met verhalen van de spelers zelf en daar hebben we een stuk van gemaakt, ook dit vind ik een fijne manier van werken.
  Naast regisseren ben ik ook beschikbaar om theaterlessen te geven aan een gezelschap.

   
 • Maarten van Lenteren
  1948
  Autodidact
  vanlent7@gmail.com
  06-83906328
  Naast regisseur ook speler. Veel producties geregisseerd, merendeels bij Maasstadspelers. Kies primair voor hedendaags repertoire.
   
 • Annemieke van der Linde
  1987
  annemieke_vd_linde@hotmail.com
  06-30878159
  www.annemiekevanderlinde.nl / www.jphmangrove.nl
  Al tien jaar ervaring als theatermaker met zowel amateurs als professioneels. Artistiek leider van Jeugdproductiehuis en Theatergroep Mangrove. Veel gewerkt met jongeren. Beschikbaar voor regies vanuit improvisatie, moderne bewerkingen van klassieke stukken/verhalen, cabaret etc.
  Mijn stukken worden gekenmerkt door een link met Rotterdam, veel humor, toegankelijkheid en een elke speler krijgt een rol waar die zich prettig in voelt.

   
 • Martin Pardavi
  1978
  Rotterdams Centrum voor Theater (rcth)
  martinpardavi@hotmail.com
  06 32420081
  www.martinpardavi.nl
  In mijn regie ga ik tot het uiterste, niets is gek. provocerend, mijn sterke punt is dat ik beeldend regisseer waarbij muziek onmisbaar is. Ik regisseer bestaand en ook impro maar mijn voorkeur gaat uit naar Drama!! spelers hebben de mogelijkheid tot meedenken.
 • Frieda de Rhoter
  25 jaar (21-10-1989)
  Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg - docerend theatermaker
  friedaderhoter@gmail.com
  LinkedIn
  Als freelance docent/regisseur werk ik o.a. voor SKVR en het jeugdtheaterhuis. Ik werk graag met amateurs die een intrinsieke motivatie hebben om te spelen. Mijn voorkeur gaat uit naar teksttoneel en muziektheater. Ik werk gestructureerd en heb oog voor detail.
   
 • Gerard van Rijnstra
  57 jr  (29-03-1958)
  info@drijfzand.nl
  Tel: 06-15230516
  www.drijfzand.nl / Facebookpagina: Gerard van Rijnstra
  Spel en regie sinds 1988, regie voornamelijk drama en muziektheater, van Shakespeare (4), Molière (2) en Ibsen (2) tot Roald Dahl en Tenessee Wiliams (2), totaal 40 stukken geregisseerd; voorkeur zwarte komedie , drama en absurdisme.
   
 • Anja van Rooijen
  1956
  Rotterdams Centrum voor Theater (RCTh)
  anjavanrooijen@gmail.com
  LinkedIn, Theaternetwerk.nl
  Ik hou van stukken waarin personages in conflict komen met hun donkere kant. Mijn inspiratie haal ik uit boeken, verhalen of films. Op basis daarvan maak ik graag een theaterbewerking (o.a. Raymond Carver, John Fowles) Maar ook een bestaand stuk is een uitdaging. Regie-ervaring met lange stukken, korte stukken, monologen. Regie bij o.a. Mutua Amicitia, Maasstadspelers, Stichting Sarasvati en eigen producties. Taal: Nederlands en Engels. Acteerervaring/dramaturgie/schrijven van monologen. Kijk voor uitgebreidere CV op LinkedIn of Theaternetwerk.nl
   
 • Dim Rossen
  1951
  d.rossen@kpnplanet.nl
  010-4182538
  www.mutua-amicitia.nl
  Ik werk het liefst met ervaren spelers en met vaste teksten. Hedendaagse, Nederlandse schrijvers hebben mijn voorkeur. Werk graag samen met andere disciplines en maak veelvuldig gebruik van de expertise binnen de spelersgroep. Geregisseerd o.a. “The Odd Couple”, “Jan Rap en z’n Maat”, “De Bitterzoet”, “Heksen”, “Waar gaat ’t over?”
   
 • Jeroen S. Rozendaal
  1974
  info@studiorev.nl
  06-43028581
  Presentator, acteur, muzikant, schrijver van kinder- en jongerentheater, regisseur van speelfilms, documentaire films, muzikale performances, cabaret, toneel met en voor kinderen- en jongeren.
   
 • Pietie Sarink
  1948
  pietiesarink@hotmail.com
  06 48470369
   
 • Irene Siekman
  tussen de 25-35 jaar
  rotterdamscentrumvoortheater (regie, spelcoaching, spel) & jokeropleiding (formaat)
  info@bellenstorm.nl
  06-18480942
  www.bellenstorm.nl / Facebook: Bellenstorm
  Gespecialiseerd in community art, improvisatie en tekstbehandeling. Ervaring met grote groepen en diverse doelgroepen. Ook auditiebegeleiding en presentatietraining.
   
 • Fedde Spoel
  1955
  Kunstacademie, Rotterdams Centrum voor Theater
  feddespoel@feddespoel.nl
  06-41212449
  www.feddespoel.nl
  Mijn specialiteit is theater op locatie. Zo maakte ik voorstellingen bij het Pompgebouw in De Esch, bij hotel Ara in Zwijndrecht en onlangs op De Tuin op de Pier. Ik regisseer meest voorstellingen op basis van improvisatie, herinneringen en beweging, maar ook repertoirestukken en kluchten.
  Mijn stijl is visueel en vaak absurdistisch. Ik ben voorzitter van Stichting Het Vermoeden en met deze stichting werk ik met spelers die ik zelf vraag op basis van wat ik van hen heb gezien. Het is mogelijk je bij mij aan te melden om in één van mijn stukken een rol te spelen.

   
 • Drosoula Tsangaratou
  1976
  HKU (Theater in Education)
  petaloulouda@yahoo.com
  Tel: 0633823581
  www.theatron.name / Facebook: Funktioneel Naakt
  We vertrekken vanuit het fysiek, d.m.v. improvisaties en fix oefeningen en werken in duidelijke spel blokken. Waarom werkt iets in een scene niet? Hoe dan wel? En waarom nu? Het individu en de groep hebben een eigen unieke karakter. Van daar uit komt er een originele voorstelling die de specifieke kenmerken van de groep reflecteert, naast de geleerde technieken in een verrijkte met beweging en muziek theaterbelevenis. Voor elke leeftijd en diverse doelgroepen.
   
 • Mieke de Wit
  1959
  Theaterwetenschap
  mewit@xs4all.nl     
  010 4777 361/ 06 400 65 421
  www.miekedewit.nl en www.laaktheater.nl
  Mijn specialiteit is community theaterprojecten, met mensen met veel maar ook met weinig spelervaring. Heb veel ervaring met het schrijven en regisseren van stukken die een maatschappelijk doel dienen, zoals het bespreekbaar maken van pesten, problemen bij huwelijksmigratie, ouderenmishandeling. Graag maak ik (repertoire) stukken op spannende locaties.
Bezig met laden...