Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

TNR in het kort

Wij zijn TNR!

TheaterNetwerk Rotterdam (TNR) is met ingang van 1 januari 2012 de nieuwe naam van de Rotterdamse Vereniging voor Amateurtheater. TNR is een passievolle stichting voor amateurtheater. Het is een netwerkorganisatie van individuele amateurtheatermakers, -gezelschappen en theaterliefhebbers, waarvoor theater een belangrijke hobby en/of vrijetijdsbesteding is. Onder theatermakers verstaan wij: spelers, regisseurs, technici en tekstschrijvers. Kortom; iedereen die theater 'maakt'.

Historie
De vereniging Rotterdams Centrum voor amateurtoneel is op 29 december 1967 opgericht als platform en belangenbehartigen voor het Rotterdamse amateurtheater. In 1998 veranderde de naam in Rotterdamse Vereniging voor Amateurtheater (RVA), formeel een afdeling van de Nederlands Verening voor Amateurtheater (NVA).

Sinds 1994 stelde de toenmalige Rotterdamse Kunststichting subsidiegeld beschikbaar voor een samenhangende amateurtheaterprogrammering. De vereniging ontving subsidie voor huur van een theaterzaal en een kantoorruimte, voor programmering en publiciteit van voorstellingen en voor de algemene exploitatiekosten van de verening.

 


 

Bezig met laden...